Frans Brocatus

12/01 - in de verzamelbundel "Maskerade" van Stichting Spleen Amsterdam verschijnt het gedicht "Minnaars..." en de gedichten "The Sun sometimes" en "Cidades-Neighbours", deze laatste twee als een hommage aan  Monika Macken (1944-2021). Deze gedichten werden geschreven bij beeldend werk van haar uit 2011 en 2012 en eerder gepubliceerd op mijn website en in "Schemerzomer", augustus 2011 en De Vallei XXVII, mei 2015.

12/01 - bij zijn afscheid van de gemeente Alphen-Chaam deelt burgemeester Joerie Minses via Facebook mijn gedicht "Alphen-Chaam", dat te lezen en te zien is aan de gevel van het oude raadhuis van Alphen-Chaam.

23/01 - in de verzamelbundel "Poëzieclub Eindhoven - de mooiste gedichten van 2021" is het gedicht "Geliefden..." opgenomen.

van 27/01 tot en met 02/02 is het Poëzieweek in Nederland en Vlaanderen. De bibliotheek Alphen-Chaam stelt mijn gedichtenbundels tentoon in een vitrinekast. Er is een bladwijzer met een dichtregel van mij, de poosplaats aan de Bustelberg en er is een opname. Ik lees vier gedichten uit "Kroonvuur" en vier gedichten uit "Sanguines", die zijn te zien en te horen via een groot scherm, tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

15/02 - Harrie Nuijten, Paul Spapens, Jan Willem Storm van Leeuwen en Frans A. Brocatus richten een stichting op met als doel het levenswerk van Pien Storm van Leeuwen, het project Poosplaatsen, blijvend onder de aandacht te houden. In dat kader is besloten om een tweejaarlijkse Brabantse Poëzieprijs Pien Storm van Leeuwen uit te schrijven. De winnaar van deze prijs mag een dichtregel schrijven voor een nader te bepalen nieuwe "Poosplaats". In de eerste jury zetelen: Helma Michielsen (secretaris) , F.A. Brocatus (voorzitter) en de leden Mart Hendrickx, Henri Swinkels en Christel de Laat.

25/02 - Het gedicht "De onzichtbare wereld" staat in de top 1000 van de Grote Gedichtenwedstrijd. Het commentaar van de jury: "Vreemd wereldje hier in dit gedicht. Intens bedreigend. Aliens? Goede balans tussen enerzijds de concrete, harde werkelijkheid en anderzijds het mysterieuze van het gebeuren.Nuchter en sober en zonder een spat sentimentaliteit" 

01/03 - De gedichten "De bekoringen van het landschap", "Ontdekking", "Het gordijnenpaleis", "Het geluid der stilte" worden gepubliceerd in De Vallei nr.49 erg.12, maart 2022.

05/04 - de gedichten "Cafe-Chantant", "Stamtafel" uit de bundel "Ruiters in regenblauw" (WEL, Bergen op Zoom, 1998) worden opgenomen in de verzamelbundel "Vertalersweelde - Vijf gedichten van de grootmeester opnieuw vertaald - Charles Baudelaire e.a." van Stichting Spleen Amsterdam.

19/04 - "Wat maakt een gedicht goed?" korte tekst, als antwoord op de vraag, gepubliceerd op http://meandermagazine.nl//.../wat-maakt-een-gedicht.../... nr.41

16/04 en 21/04 presentaties van de roman "De nacht is nooit af" (Ambilicious, Kalmthout/Breda) in Boekhandel Van Kemenade & Hollaers, Breda en de bibliotheek Alphen-Chaam.

01/05 - de gedichten "De smaak van tranen", "Het mooie schip", "De toverdrank" worden opgenomen in de verzamelbundel "Afscheid en het tegengif voor melancholie" - Stichting Spleen Amsterdam. M.u.v. "Het mooie schip" zullen de gedichten verschijnen in de bundel in voorbereiding "Littekens van het geheugen".

07/05 - op de bijeenkomst van de Kempische Schrijvers in het kasteel de Renesse te Malle (B) draagt hij gedichten voor uit "Sanguines" (WEL, Bergen op Zoom, 2021) en uit "Littekens van het geheugen" (bundel gedichten in voorbereiding)

05/06 - interview met René Oomen in het radioprogramma GrensGeluiden 5 over mijn nieuwe roman "De nacht is nooit af" - Uitgeverij Ambilicious Breda / Kalmthout. Te beluisteren op https://soundcloud.app.goo.gl/rHXzq

06/11 - als juryvoorzitter maakt hij de winnaar van de Eerste Brabantse Poëzieprijs Pien Storm van Leeuwen bekend. De winnaar is Luuk den Hartog uit Nuenen. De overige juryleden waren: Helma Michielsen (secretaris), Mart Hendrickx, Christel de Laat en Henri Swinkels. De winnaar mag een dichtregel maken op een zwerfkei die ergens in het Brabantse land komt te liggen.

25/11 -In het foto - en verhalenboek "Vierkant" (uitg.Ambilicious) verschijnen twee gedichten geschreven bij foto's van Ton de Koning t.w. "Er zijn sporen" (blz.39) en "Weersvoorspelling" (blz.64). Het boek is een bundeling van werk van auteurs van Ambilicious geschreven bij foto's van Ton de Koning.