Frans Brocatus

06/01 - het gedicht "De kroon op het werk", geschreven voor Magazijn076 (www.magazijn076.NL), brengt een hoopvolle boodschap in corona-tijd.

07/01 - het gedicht "Ogenblikken" verschijnt in de bloemlezing "De mooiste gedichten van 2020 - Poëzieclub Eindhoven", samengesteld door Hans F. Marijnissen.

12/01 - de verhalen "Bril", "Kopje" en "Zaklamp" uit de verhalenbundel "Gevonden Voorwerpen" (Uitg.Ambilicious, Breda / Kalmthout) worden opgenomen bij Innovatiecentrum Imagine, Breda.

28/01 - het gedicht "Ogenblikken" verschijnt op poster tgv de gedichtenweek. Een initiatief van de bibliotheek in Halle (bij Brussel B).

18/02 - de verhalen "Agenda", "Chocolade","Jam", "Radio", "Stofjas", "Vlek" en "Vulpen" uit de verhalenbundel "Gevonden Voorwerpen" (Uitg.Ambilicious, Breda / Kalmthout) worden opgenomen bij Innovatiecentrum Imagine, Breda

14/03 - in De Auteur (rubriek De Boekhouding) verschijnt een lovende recensie over "Gevonden Voorwerpen" van de hand van Richard Foqué.

21/03 - het verhaal "Radio" uit "Gevonden Voorwerpen" is te zien en te horen op www.chasse.nl/onlineopenpodium.

22/03 - uitgever Albert Hagenaars (WEL, Bergen op Zoom) overhandigt hem het eerste exemplaar van zijn nieuwe gedichtenbundel "Sanguines".

12/04 - het verhaal "Bril" uit "Gevonden Voorwerpen" is te zien en te beluisteren op www.bndestem.nl/coronakunst en dan doorbladeren naar "corona door de ogen van West Brabantse kunstenaars)

25/04 - interview met René Oomen voor het radioprogramma Grensgeluiden Breda over de gedichtenbundel "Sanguines" http://grensgeluiden.nl/?page_id=1168  "Sanguines"

13/05 - op Laurens Jz Coster - elke werkdag een gedicht - verschijnt gedicht XXIII uit de titelcyclus van "Sanguines".

18/05 - in het digitale tijdschrift MEANDER verschijnen vier nieuwe gedichten: Die dag waarop hij de paarden vergeten was, Ogenblikken (voor Pien Storm van Leeuwen),Het kroontje van Luna-Maria (5jaar), Het rode rendier ( voor Marieke Lucas Rijneveld)

21/05 - onder de titel "F.A.Brocatus zwaluwt een boodschap" verschijnt in www.brabantcultureel.nl Brabant Literair een recensie van "Sanguines" van de hand van Hein van Kemenade.

07/06 - op MAPPALIBRI verschijnt een recensie van de hand van Yvan De Maesschalck over "Sanguines" http://mappalibri.be/navigatieid=61&via_navigatieid=17&recensieid=9212 

28/06 - onder de titel "Emotioneel geladen geobjectiveerde herinneringen verdicht" verschijnt in MEANDER een recensie van "Sanguines" van de hand van Wim Platvoet https://meandermagazine.nl/2021/06/frans-august-brocatus-sanguines/

10/07 - optreden in de Hortus Botanicus te Haren, dichters in de Prinsentuin. In de Engelse Tuinen bij de Keltische jaarringen en in de Rotstuin waar ik een duo-optreden heb met Nisrine Mbarki. Ik draag enkel gedichten voor uit "Sanguines". Eén van de gedichten uit "Sanguines" is opgenomen in de verzamelbundel van de optredende dichters en een ander gedicht uit de bundel is te beluisteren op één van de Poëzieknooppunten.

24/07 - de cycli "Haar lichaam" en "Zijn lichaam" zijn samen met 5 andere teksten geselecteerd voor 't Gouden Script in Breda. In de Kinlyzaal van Chassé Theater Breda brengen Roben Mitchell en Anne-Chris Schulting respectievelijk "Haar lichaam" en "Zijn lichaam". Een productie van het zuid land in een regie van Hidde Brouwers en Jorg van den Kieboom.

05/08 - in het magazine Inkijkje Zomer 2021 van het Autismenetwerk Nederland is er op blz. 42 en 43 aandacht voor "Gevonden Voorwerpen" en een aantal quotes rond, over en voor autisme van mijn hand. Ik sta er aangekondigd als "huisschrijver van het AutismeNetwerk".

30/08 - het verhaal "Agenda" uit "Gevonden Voorwerpen" wordt opgenomen in Sterk! In Autisme juli-augustus 2021, het tijdschrift van Autisme Centraal Gent (B)

09/09 - de dichters Wim van Til,  Saskia van Leendert , Frans A. Brocatus stellen in het Poëziecentrum Nederland  in Nijmegen hun, in corona-tijd gepubliceerde, bundels voor. Respectievelijk "Uiteindelijk", "Restwarmte", "Sanguines". Ze lezen voor uit eigen en elkaars werk.

21/09 - in De Auteur (rubriek De Boekhouding) publiceert Richard Foqué een indringende en gedetailleerde recensie over "Sanguines".

06/11 - in de LocHal Tilburg wordt in het teken van "Het boek in Brabant" het boek "Poosplaatsen" ter nagedachtenis aan Pien Storm van Leeuwen gepresenteerd. Het initiatief hiertoe werd genomen door Harrie Nuijten, Frans A. Brocatus, Paul Spapens en Jan-Willem Storm van Leeuwen. In het boek zijn de 104 gerealiseerde "poosplaatsen" met tekst en foto's opgenomen.

25/11 - er komt een 2e druk van de gedichtenbundel "Sanguines" Uitgeverij Wel, Bergen op Zoom.

01/12 - in het Autisme Magazine, nr.3, jrg 2021 in de rubriek "Boekenwurm" verschijnt een recensie van "Gevonden Voorwerpen" van de hand van Ans Ettema - Essler:.... een aanrader voor hen die oog hebben voor de details van het leven"

15/12 - In de verzamelbundel Erotica! IV van Stichting Spleen Amsterdam verschijnt een cyclus van 3 gedichten met de titel "Tot wij verdwijnen"

27/12 - het kwatrijn "Zondagmiddag met 18e eeuwse cello" wordt gepubliceerd in De Vallei, jrg.11, nr.48, december 2021)