Frans Brocatus

06/01 - publicatie van "Een golfslag op vele oevers" door Uitgeverij Demer. Een liber amicorum tgv de 60e verjaardag van F.A.Brocatus op 25/9/2017. Met gedichten van: Albert Hagenaars,Pien Storm van Leeuwen,Rose Vandewalle,Wim van Til,Catharina Boer,Roger Nupie,Gerhard te Winkel,Suzanne Binnemans,Maarten van den Elzen, Mark Meekers,Annmarie Sauer,Sasja Janssen,Nicole van Overstraeten,Y.Né, Marleen De Smet, Lief Vleugels,Hannie Rouweler, aangevuld met een essay over de poëtische ontwikkeling van F.A.Brocatus door Albert Hagenaars (eerder gepubliceerd in licht gewijzigde versie in de gedichtenbundel "Navigamare" 2010-2012)

26/01 - draagt stadsgedichten voor op de landelijke gedichtendag in de Bibliotheek Nieuwe Veste te Breda.

17/02 - ontvangt persoonlijke beoordelingen van de jury van de Turing Gedichtenwedstrijd voor twee van zijn gedichten die in de Top 1000 staan. T.w. het gedicht "De man met de schaar" en het gedicht "Je opent niet".

14/03 - schrijft drie gedichten bij tweedmensionaal werk van Felix van Breugel. De expositie loopt van 23/3 tot en met 23/4/2017 in Galerie Ecker te Breda.

20/04 - draagt de gedichten "Landschappen", "Twee zandlopers" en "Het land breek ik" in de Ledevaertkerk te Chaam voor. Pianist Daan Boertien onderstreept deze gedichten met muziek van J.S.Bach, S.Rachmaninov, J.Brahms, F.Chopin, J.Sibelius, F.Schubert.

26/04 - de poosplaats aan het Vlinderven te Chaam wordt, na door vandalen vernietigd te zijn in augustus 2013, opnieuw geïnstalleerd. De twee gedichten op de bank zijn weer in hun volle, opgepoetste glorie te lezen.

29/04 - is aanwezig op de eerste Book Store Day in Boekhandel van Kemenade & Hollaers te Breda samen met de auteurs Robert Vacher, Marlies Slegers, Mirjam Mous, Pien en Jan Willem Storm van Leeuwen. Draagt afwisselend gedichten voor en leest fragmenten uit zijn roman "Luna".

08/06 - schrijft twee gedichten "Brief van Christoffel Brocatus" en "Wat nu hier en vrede is" tgv de herdenking van de Vrede van Breda, nu 350 jaar geleden. De bundel, Rijm op de keinen II, waarin de gedichten opgenomen zijn wordt op feestelijke wijze gepresenteerd in de Nieuwe Veste te Breda. Een iniitiatief van het Stadsdichterscollectief Breda.

27/08 - neemt als dichter deel aan Plein Air aan de Mark. Draagt gedichten voor bij de zwerfkei (met een dichtregel van hem) op de Bustelberg in het Ginneken (Breda)

26/09 - schrijft drie Haiku's voor de bundel "Moergestels gedicht, dichtbij Moergestel" - poëtische kijk op een Brabants dorp. Een uitgave van WieKentKunst Moergestel onder redactie van Paul Spapens.

07/10 - tijdens het "Eerste Bergs Cultuurfestival 2017" in Bergen op Zoom verschijnt het kortverhaal "Vier taferelen met runderen": een pas ontdekt schilderij van Paulus Potter" in "Verwoord" een voor deze gelegenheid uitgegeven boekje met gedichten/ verhalen van de schrijvers die aan het festival deelnamen.

15/12 - schrijft in opdracht van het Autisme Informatie Centrum Breda (NL) en van het Autisme Netwerk West Brabant (NL)  twee gedichten tgv de jaarwisseling 2017 - 2018