Frans Brocatus

28/1 - draagt op landelijke gedichtendag nieuwe gedichten voor in de leeszaal van De Nieuwe Veste, Centrale bibliotheek Breda. Naast een open podium waren er regionale dichters uitgenodigd. De hoofdgast van de avond was de Friese dichter Tsead Bruinja.

30/1- het gedicht "wij staan niet stil" staat in de top 10 van de, door boekhandel Dekker van de Vegt in Nijmegen, georganiseerde poëziewedstrijd.

28/2 - presentatie van de bundel "Vroom, Frivool, Vilein" - poëtische vensters op Jheronimus Bosch in het J.Bosch Art Center in Den Bosch.(Een uitgave van TrajarT/Ceedata,Chaam). Daarin opgenomen het gedicht "Hoeveel schepen zullen wij nog laden" op blz.53. Dit alles als onderdeel van een aantal activiteiten rond  de schilder J.Bosch, die 500 jaar geleden overleed.

06/3 - het gedicht "Hoeveel schepen zullen wij nog laden" wordt door Han van Meegeren op de website van Cultureel Brabant (Cubra) geplaatst.

10/3 - het gedicht "Je denkt niet aan rood" bij een aquarel van Liliane Goossens en opgedragen aan Gitta Veraart verschijnt in De Vallei nr.30, jaargang 6, maart 2016.

21/3 - tijdens een volle maanwandeling in het Mastbos Breda draagt hij drie gedichten voor met als thema's:  landschap, maan,nacht, stilte,introspectie.

13/4 - is jurylid bij de gedichtenwedstrijd van de basisscholen in Baarle en Alphen-Chaam. Draagt het gedicht "Ik mis je", samengesteld uit de winnende gedichten, voor.

27/6 - stopt met zijn lidmaatschap bij de Rederijkers Breda.

04/7 - wordt als dichter-schrijver Supporter Cittaslow van de gemeente Alphen-Chaam.

24/7 - neemt als dichter deel aan het Festival van de Brabantse Cultuur. Draagt in CC Tiliander in Oisterwijk gedichten voor. Opent met zijn gedicht "Een dichter maakt een vlag".

31/12 - de uitgever van de roman "Luna", Xanten Utrecht, legt de boeken neer. Voor mogelijke andere romans zal hij op zoek moeten naar een andere uitgever.