Frans Brocatus

NBD-BIBLION september 2022:

De nacht is nooit af / F.A.Brocatus ; redactie Inanna van den Berg - Eerste druk, Breda Ambilicious 2022 - 119 pagina's ; 20 cm.

Een psychologische roman over verlies en vriendschap. De lezer volgt het verhaal van Gust, die rouwt om zijn geliefde Jarry. Twee dierbare vrienden van Gust, Baptist en Silvia, steunen hem in zijn verdriet. Baptist doet dit afstandelijker terwijl Silvia dichterbij komt. Wat Gust en Silvia met Jarry deelden raakt op subtiele wijze met elkaar verbonden. Het boek is in een prettige, soms poëtische stijl geschreven. Voor een brede tot literaire lezersgroep. Frans A. publiceerde zeven gedichtenbundels, een roman en een verhalenbundel "Gevonden Voorwerpen". Gedichten verschenen in bloemlezingen, poëziekalenders, tijdschriften. Ze werden o.a. bekroond met de Rinke Tolmanpoëzieprijs, Soest (NL) en de Antoon van Dyckprijs, Antwerpen (B). Dichtregels van hem werden in steen gekapt als onderdeel van het project "Poosplaatsen". Ze liggen verspreid in het Brabantse land.

Albert Hagenaars over "De nacht is nooit af" in het radioprogramma "Grensgeluiden" (Breda) in gesprek met Kees van Meel.

...Je kan wel een poëtisch geladen roman schrijven. Ik heb pas nog een novelle gelezen van F.A.Brocatus. Die is daar qua beelden heel poëtisch in bezig. Ik vind dat bewonderenswaardig. Hij doet dat knap...