Frans Brocatus

Januari: 28/1. Neemt deel aan de laatste Nacht van het Gedicht in Goirle (NL). T.g.v. deze nacht verschijnt een uitgave met gedichten van de deelnemende dichters. Opgenomen gedichten : “Ik zal een gedicht schrijven” uit de onuitgegeven bundel “Sanguines”, “Nocturne” (ongepubliceerd), “Van oude slaap en nieuwe koude”( gedicht bij de jaarwisseling 2010-2011,rondgestuurd aan vrienden en bekenden).

Februari / maart: geeft een cursus poëzie aan de Schrijversacademie / Creatief Schrijven te Antwerpen (2 groepen eerstejaarscursisten, elke groep 6 lessen).

Juli: 17/7 : draagt landschapsgedichten voor op de poosplaats aan de Mark in het grensgebied Galder / Strijbeek, dit in het kader van “Ontmoetingen aan het water”.
Augustus : 8/8 : in een serie over Oosterhoutse kunstwerken belicht Ingrid van den Bergh op haar blog “De bromtol” een ontwerp van Piet Hohman. Mijn verhaal “De bromtol” heeft zij vervolledigd met foto’s van het kunstwerk( gemaakt door Harry Muermans) op haar blog geplaatst.

Augustus 19/8 : voorstelling van de bundel “Schemerzomer” op de opening van de tentoonstelling van schilderijen van Monika Macken in Wechelderzande. 10 dichters schreven gedichten bij schilderijen van Monika Macken. Ik schreef een gedicht bij het schilderij”The sun, sometimes”. De andere dichters waren: Hendrik Carette, Lut de Block, Thierry Deleu, Joris Denoo, Lieve Devijver, Monika Macken, Mark Meekers, David Troch en Guy van Hoof.

Augustus 21/8 : draagt gedichten voor in het Markdal, Breda tijdens Plein-Air, een openluchtmanifestatie waarin kunstenaars allerhande optredens verzorgen aan de boorden van de rivier de Mark.