Frans Brocatus

Maart / april: geeft een cursus poëzie aan de Schrijversacademie te Antwerpen ( 2 groepen eerstejaarscursisten , elke groep 6 lessen).

Van 6 maart tot en met 11 april: tentoonstelling van gedichten op het thema Sint Maarten, vervolledigd met schilderijen van Hans Kuijs in het kader van het project “Zinnen Beelden Vier Momenten” in de Maartenskerk te Zaltbommel. De tentoonstelling werd aangevuld met drie gedichten uit “Rozenoog, zeekelk” t.w. “Passiedrieluik”, hierbij ook drie extra schilderijen van Hans Kuijs.Deze aanvulling stond in het teken van de Paasweek.

Maart: bij uitgeverij Demer in Diepenbeek (B) verschijnt de gedichtenbundel “Navigamare”. Achterin de bundel ook een essay over de poëtische ontwikkelingvan F.A.Brocatus van de hand van Albert Hagenaars van WEL, Bergen op Zoom. In deze “rode” versie van de bundel staan alle gedichten enkel op de rechterbladzijde.

Maart: het gedicht “De paarden van Marrum” wordt opgenomen in een verzamelbundel “Hond en kat en andere beestjes” Demer Uitgeverij, Diepenbeek (B)

April: de gedichten rond Sint Maarten worden op muziek gezet (piano – sopraan) door Jacques van den Dool. De titel: Een mantel rond de maan. Ondertitel: canzonini per luna e donna.

Mei: de “blauwe” versie van “Navigamare” verschijnt bij uitgeverij Demer, Diepenbeek (B). In deze versie staan de gedichten zowel op de linker – als op de rechterbladzijde.Naast een blauwe kaft is ook het formaat van de bundel anders.

Augustus: t.g.v. Plein-Air 2006-2010 verschijnt er via Trajart een jubileumuitave met foto’s en gedichten van de deelnemende kunstenaars. Daarin opgenomen het gedicht “Bustelberg”.(gedicht op een zwerfkei, gelegen op de Bustelberg aan de Mark te Breda)

September: 11/9. Open monumentendag te Breda. In de Olyton ( historisch pand met wandschilderingen en een stijlkamer uit de 19e eeuw), Boschstraat 35-37, Breda, geeft hij samen met de dichters Pien Storm van Leeuwen en Kees van Meel een poëzieworkshop. Tussendoor draagt hij gedichten voor van Jacques Perk).