Frans Brocatus

Januari / februari: cursus poëzie i.o.v. Volksuniversiteit Breda als opmaat voor de voorstelling Saint Amour op 16 februari in het Chassétheater Breda.
25 januari: interview Catharina Boer in Nuenen naar aanleiding van het verschijnen van haar gedichtenbundel “Zwijgwater”. Draagt zelf het gedicht “Korte Chronologie” voor.

 

26 januari: afsluitende poëzieworkshop (Huis van het Nederlands, August Vermeylenfonds) voor anderstaligen in Antwerpen. Deelnemers kunnen een gedicht insturen voor de poëziewedstrijd met als titel “Het vreemde gedicht”.

 

29 januari: Landelijke Gedichtendag in Nederland en Vlaanderen.Het project “De Mark en de stad Breda” poosplaatsen langs het water,vijftien poëziekaarten,losbladig gebundeld in een dichtdoosje en uitgegeven door TrajarT i.s.m. uitg.Ceedata wordt in de Centrale Bibliotheek gepresenteerd.Eén van de gedichten (Bustelberg) is van zijn hand.

Maart / april: geeft een cursus poëzie aan de Schrijversacademie te Antwerpen (2 groepen eerstejaars, elk 6 lessen)
Het gedicht “ Winterlandschap met man en ekster” wordt opgenomen in Brabant Cultureel – Brabant Literair nummer 2 jrg. 58 maart 2009.

27 mei: Café Livre en vacances (een drukbezochte literaire avond rond boeken en schrijvers), Oncle Jean, Breda.Hij werd gevraagd om te komen vertellen of en welke gedichtenbundels er dit jaar meegaan in zijn vakantiekoffer en het publiek te enthousiasmeren voor de poëzie.

29 mei: Sint Felixpakhuis Antwerpen: uitreiking van de poëziewedstrijd “het vreemde gedicht” i.s.m. Het Huis van het Nederlands, het A.Vermeylenfonds en de Schrijversacademie.Eén van de door hem begeleide studenten, Yanis Mohi Ishan (Irak) behoort tot de prijswinnaars.

5 juni: presentatie van zijn nieuwe gedichtenbundel “Het brood, de roos, de monnik” in Theek 5 te Chaam.

3 juli: onthulling van het kunstwerk, waarin in het gedicht Alphen-Chaam verwerkt is, aan het oude raadhuis te Chaam.

6 september : neemt deel aan “Plein Air” in het Markdal te Breda (dichters dragen gedichten voor en schilders maken een schilderij in het landschap rond de Mark)

12 september: neemt deel aan het historisch stadsspel “Duik in het Duister” te Breda. Samen met Piens Storm van Leeuwen en Kees van Meel helpt hij de deelnemers aan de tocht bij het vinden van de juiste woorden.

Van 1 november tot en met 13 december: tentoonstelling van gedichten op het thema Sint Maarten, vervolledigd met schilderijen van Hans Kuijs in het kader van het project “Zinnen Beelden Vier Momenten” in de abdij van Berne, Heeswijk-Dinther.

Powered by