Frans Brocatus

2003:
Lid van de P.E.N.-club Vlaanderen (B)
expositie in de Grote Kerk te Breda (NL) onder de titel “Woordbrons”. Gedichten bij bronzen beelden van Wim Verhagen.
De “Kroonvuurgedichten” uit de gelijknamige bundel worden voorgedragen in de Waalse Kerk te Breda met muziek van Tsaikowski, gespeeld door Han de Vries.
27 juli: het gedicht “juli” wordt afgedrukt op de poëziekalender van Meulenhoff, Amsterdam (NL)

Als onderdeel van het project “Poosplaatsen” worden twee gedichten in steen geplaatst bij het Vlinderven aan de Staartenweg te Chaam (NL)

Het gedicht “De koningsraaf en de blinde verteller” bij “Fluistering” van Pien Storm van Leeuwen verschijnt op postkaart.

Opname van gedichten in:
Brabant Literair 52e jrg. Februari
Gierik & Nieuw Vlaams Tijdschrift 21e jrg.nr.79, zomer

2004:
18 januari: het gedicht “januari” wordt afgedrukt op de poëziekalender van Meulenhoff, Amsterdam (NL)

20 februari: het gedicht “ februari” wordt afgedrukt op de poëziekalender van Meulenhoff, Amsterdam (NL)

april: het gedicht “augustus” wordt, als onderdeel van een reeks van 12 gedichten in het project “poosplaatsen”op de Aesvoortsedijk in Riel geplaatst.

Juli: rond het project “poosplaatsen” verschijnt een uitgave met daarin alle gedichten, al dan niet voorzien van landschapsfoto’s. ( gedichten van F.A.Brocatus in Gilze, Riel en een dubbelgedicht in Chaam)

Oktober: start met het geven van een poëziecursus aan de Schrijversacademie te Antwerpen.(10 lessen, elke woensdag in de maanden oktober, november, december)

28 november: het gedicht “november” wordt afgedrukt op de poëziekalender van Meulenhoff, Amsterdam (NL)

2005:
27 januari: genomineerd voor het stadsdichterschap van Breda.
Het Van Gogh Museum Amsterdam schaft een aantal exemplaren van de bundel "Ruiters in Regenblauw" (1998) aan ter gelegenheid van de Egon Schiele tentoonstelling van 25 maart tot en met 19 juni 2005 in eerder genoemd museum.

In een vormgevingsproject rond tijd van 7 mei tot 6 juni 2005 in Houthalen - Helchteren, opgestart door Villa Basta worden een aantal gedichten en beeldende werken tentoongesteld. Het gedicht "Altijd" wordt gepresenteerd in Kasteel Ter Dolen voor de duur van de tentoonstelling.
Het gedicht "Vlinderven" wordt meegegeven aan de bezoekers van Traject 2005, Chaam
Het gedicht “Petrus van Driessche” verschijnt in de bloemlezing “Ook wij waren winnaars” 150 sportgedichten uit Nederland en Vlaanderen samengesteld door Pascal Delheye en Willie Verhegghe (uitg. De Geus / Poëziecentrum)