Frans Brocatus

7/1: koos als tip van de week voor de Azertyfactor van Creatief Schrijven Antwerpen het gedicht "Ze kleedt zich" van Ingrid Strobbe en motiveerde zijn keuze als volgt: "De gedichten van Ingrid Strobbe lezen betekent: je begeven in een magnetisch taalveld. Haar indringende en verrassende beelden scharnieren tot een nieuwe werkelijkheid. Zij grijpt je met huid en haar. Er is geen ontkomen aan."

 

21/1:onder de titel "Koud versus warm vlees" verschijnt een recensie over "Luna" van de hand van Dieter van den Bergh in het dagblad BN De Stem,Breda. Op de vraag of het nu poëzie of proza zal worden past prima de quote: "De poëzie is mijn vrouw, proza mijn minnares: één die zich serieus opdringt."

 

Januari: geeft een cursus poëzie voor het AuteursAtelier in Antwerpen ( 4 lessen)

 

05/2: het gedicht "gedicht voor wie niet meer thuiskomt" behoort tot de top 1000 van de Turing Gedichtenwedstrijd 2014.

 

Februari: geeft een cursus poëzie voor het AuteursAtelier in Antwerpen (3 lessen)

 

Maart: geeft een cursus poëzie voor het AuteursAtelier in Antwerpen ( 1 les)

 

19/3: voorstelling in De Nieuwe Veste te Breda van de bundel "Rijm op de keien" gedichten over Breda, een realisatie van Stadsdichterscollectief Breda. In de bundel zijn de gedichten "Jazz in Het Hijgend Hert" en "Begijnhof in de herfst" opgenomen.

 

21/3: leest gedichten uit al zijn poëziebundels en fragmenten uit "Luna" voor op de Indiebookday in boekhandel De Rooie Rat te Utrecht.

 

22/3: het gedicht "Milaan-Sanremo 2015" wordt op http://penpedaal.weebly.com/ geplaatst.

 

02/04: schrijft een tekst voor een boekenlegger t.g.v de Autismeweek 2015 in Breda.

 

05/04: het gedicht "Ronde van Vlaanderen 2015" wordt op http://penpedaal.weebly.com/ geplaatst.

 

11/04: presentatie van "Omtrent Vincent" - jeugd en beginnend kunstenaarsschap van Vincent van Gogh - uitgave van Trajart & Ceedata, Chaam. In de bundel op blz.25 het gedicht "Terwijl de andere bloemen...."

 

12/04: het gedicht "Parijs-Roubaix 2015" wordt op http://penpedaal.weebly.com/ geplaatst.

 

14/04: literaire avond met poëzie en de roman "Luna" in het AIC- Tilburg. Thema: autisme en (hoog)gevoeligheid.

 

19/04: het gedicht "Amstel-Goldrace 2015" wordt op http://penpedaal.weebly.com/ geplaatst.

 

10/05: het gedicht "Kun je mij wijzen waar het vuur..." bij het schilderij Cidades Neighbours van Monika Macken wordt in De Vallei XXVII gepubliceerd.

 

19/06: ontvangt van zijn uitgever, Suzanne Paskamp, Xanten, een uitgebreide en lovende bespreking van zijn debuutroman "Luna". Van de hand van Philip L.Teepe, psychiater onder de tital "Een stille man met een passie voor vlees"

 

30/08: neemt als dichter deel aan Plein Air aan de Mark. Draagt gedichten voor bij de zwerfkei (met een dichtregel van hem) op de Bustelberg in het Ginneken (Breda).

 

24/10: de bundel "Je tikt er tegen en het zingt" (gedichten over Gerrit Achterberg) wordt in Leusden, waar de dichter verbleef en begraven ligt, voorgesteld. Samenstellers Gerhard te Winkel en Hannie Rouweler. Een uitgave van Demer Uitgeverij. Op blz. 19 mijn gedicht "Herten in het slaapkamerbehang".

 

12/11: draagt tijdens de raadszitting van de gemeente Alphen-Chaam de poëtische tekst "Waarom" voor. Dit ter ondersteuning van de werkgroep die ijvert voor het behoud van de Chaamse bibliotheek.

 

14/11: geeft een les proza voor het AuteursAtelier in Antwerpen.

 

01/12: schrijft in opdracht van Het Autisme Netwerk West-Brabant (NL) een eindejaarswens die aan alle relaties van hen verstuurd wordt.

 

5/12 + 12/12: geeft twee lessen poëzie voor het AuteursAtelier Antwerpen.

 

 

 

 

 

 

 

Powered by Joom