Frans Brocatus

2/1: acteert als pater-dichter tijdens de herdenking van de Slag bij Strijbeek 1814. Te zien op youtube onder "Slag bij Strijbeek".

27/1: het gedicht "Landschappen" behoort tot de 100 beste gedichten van de Turing Gedichtenwedstrijd 2013 en het wordt opgenomen in de bundel "Daar begint de poëzie" (Uitg.Van Gennep NL/van Halewijck B).

26/2: beoordeling van het gedicht "Landschappen" ontvangen: "Er zit een aantal knappe surrealistische, of op zijn minst bevreemdende, beelden in dit gedicht. Die bevallen. Tegelijkertijd zijn het er wellicht wat veel en vormen ze samen daardoor wat weinig eenheid. Niettemin blijft het een sterk gedicht dat een plek in de top 100 meer dan verdient." aldus de jury van de Turing Gedichtenwedstrijd.

25/5: onder de rubriek "Laaglandse poëzie" verschijnt in het Literair Periodiek Ballustrada jrg.28 nr 1/2-2014 het gedicht "Sanguine".

13/6: in het tijdschrift Van Wirs Kaante, jrg 29, nr.2, juni 2014 verschijnt een artikel van Hild Segers met de titel "Poosplaatsen in Zondereigen". Daarin aandacht voor mijn dichtregels op de zwerfkei bij het bruggetje over het Marksken. In hetzelfde artikel werd ook mijn gedicht "Dodendraad" opgenomen.

22/6: presentatie in Oisterwijk van de bundel "Brabants vlag" met daarin gedichten van 17 dichters die zich over het Brabantse en zijn vlag bogen. Op blz.30 mijn bijdrage: "Een dichter maakt een vlag".

2/7: het gedicht "In onzichtbare koffers", dat deel uitmaakt van een Renga-kettinggedicht dat begon met EB van Maria Vasalis, wordt in de nieuwsbrief van juli van Jos de Decker als 21e gedicht gepubliceerd.

16/7: het gedicht "Een schaduw reikt je de hand" (geschreven bij het schilderij The last coast van Liliane De Koninck) verschijnt in de poëziebundel die wordt uitgegeven n.a.v. de tentoonstelling "Poëtisch Palet, 10 jaar kunst, 10 jaar vriendschap, 10 jaar Artfriends, Grimbergen (B)

7/9: officiële voorstelling van de debuutroman "Luna" tijdens Manuscripta in Utrecht.

16/9: aanstelling als rederijker bij de rederijkerskamer "Het turfschip van Adriaen van Bergen"gegrondvest op de aloude kamer Vreugdendal. Het recht werd hem verleend tot het voeren van de titel "D'n August".

September: in "De Vallei XXII", samengesteld door Catharina Boer, wordt het gedicht "overgaan" geïnspireerd op het gelijknamige schilderij van Marianne Schellekens, afgedrukt.

September: in het herfstnummer 124, 32ste jrg van Gierik & Nieuw Vlaams Tijdschrift verschijnt de 4-delige gedichtencyclus "Haar vlees" (gedichten bij schilderijen van Francien Krieg) en onder de titel "Het schietlood van de nacht" 4 gedichten uit de ongepubliceerde reeks "Gezangen van zout en zilver"

11/10: presentatie van de debuutroman "Luna" bij boekhandel Van Kemenade & Hollaers, Breda, m.m.v. Erik Vlaminck, schrijver en Suzanne Paskamp, uitgeverij Xanten.

18/10: presentatie van de debuutroman "Luna" bij boekhandel De Groene Waterman, Antwerpen, m.m.v. Hilde Keteleer, scrhijver en Suzanne Paskamp, uitgeverij Xanten.

27/10: presentatie van de debuutroman "Luna" bij MEE, Breda m.m.v. Renata de Jong,autisme-consulente.

30/10: presentatie van de debuutroman "Luna" bij Bibliotheek Theek 5, Chaam m.m.v. Jeanny Wouters, journaliste.

13/11: is, tijdens een bijzondere raadszitting in het oude gemeentehuis van Chaam, één van de zes sprekers die pleit voor het behoud van de Chaamse bibliotheek.

18/11: opname van het gedicht "Col de Portet d'Aspet" in de bloemlezing "De 100 mooiste wielergedichten - in de Vlaamse en de Nederlandse literatuur" vezameld door Patrick Cornillie.

18/11: voordracht van het gedicht "Twee zandlopers" bij de installatie van Joerie Minses als nieuwe burgemeester van Alphen - Chaam.

19/11: krijgt bericht van zijn uitgever dat de 2e druk van zijn debuutroman "Luna" binnen is.

13/12: start met een tiendelige poëziecursus voor het AuteursAtelier, Antwerpen.