Frans Brocatus

05/01 - Opname van twee gedichten in een Engelse vertaling in de "World Poetry Almanac" opgericht in 2006 door Hadaa Sendoo, Mongolia. Het gaat om de gedichten "The young Vincent van Gogh" (vertaling door John Irons) en "There Falls a book" (vertaling door Marcus Cumberledge)

31/01 - Optreden tijdens Landelijke Gedichtendag in Den Hopsack, Antwerpen, samen met Fatena Al Ghorra, Ruth Lasters, Anne Meerbergen, Leen Pil. Hommage door Richard Foqué, Roger Nupie en Gerrit Westerveld aan de pas overleden Guy Commerman.

10/05 - presentatie van de bundel "Goor in de bocht" ( schrijvers en dichters over Hof van Twente) - Demer Uitgeverij. Daarin het gedicht "Een vrouw op een perron" geïnspireerd op een oude foto van drie stationschefs.

27/05 - schrijft een in memoriam - gedicht voor zijn broer Guido (1960-2019), die aan de gevolgen van een hartstilstand overleed in Banhars (FR)

01/06 - in het tijdschrift "Kort" nr.2 juni 2019, een tijdschrift voor kortverhalen onder redactie van Monika Macken, Elisabeth Jacobs, Guido Van den Troost en met redactieadres in Vilvoorde (B) verschijnen 7 zeer korte verhalen, de zogenoemde ZKV's.

08/06 - het gedicht "Dit geknielde land" wordt afgedrukt in de bloemlezing "Denkend aan Marsman" 78 dichters reflecteren op "Herinnering aan Holland". Een uitgave van Stichting Spleen Amsterdam.

18/06 - heeft korte teksten geschreven bij foto's gemaakt door Petrina Derksen. Thema: Vrouwen met autisme. Foto's en teksten werden getoond bij de viering van 365 dagen Magazijn076, de plek in Breda die nieuw perspectief biedt voor mensen met autisme in een gelijkwaardige samenwerking.

04/07 - tekent een contract met Uitgeverij Ambilicious Kalmthout/ Breda voor de uitgave van "Gevonden voorwerpen". 50 korte verhalen.Uitgaande van concrete voorwerpen neemt hij de lezer mee in zijn wereld. In het boek zullen ook 20 tekeningen van Laura Zandbergen opgenomen worden. Geplande verschijningsdatum is begin 2020.

18/08 - neemt als dichter deel aan de 14e editie van Plein Air aan de Mark. Leest nieuwe gedichten bij de zwerfkei met een dichtregel van hem, die op de Bustelberg vlakbij de Biebergbrug ligt.

20/10 - schrijft een gedicht bij de "Grensdreef", een prehistorisch zandpad dat aan de zuidkant van Castelré langs de grens tussen België en Nederland loopt. Het gedicht is opgenomen in de verzamelbundel "Dichter op het zand", poëzie rond zandpaden in Brabant (Nl). Samengesteld en van foto's voorzien door Pien en Jan Willem Storm van Leeuwen. De bundel werd officieel voorgesteld op 20/10 in Udenhout.

31/10 - onder de titel "Een gedicht moet veroverd worden" verschijnt een interview in Meander ( onder redactie van Alja Spaan), aangevuld met vier gedicchten uit de bundel "Sanguines", die in het voorjaar van 2020 bij WEL in Bergen op Zoom verschijnt.

01/12 - Bij Demer Leusden verschijnt een bloemlezing met "Haiku en Senryu". Drie haiku's van zijn hand worden daarin opgenomen.

06/12 - de haiku "een landschap dat rond" wordt gepubliceerd op de website van Albert Hagenaars.

15/12 - schrijft i.o.v. het Autismenetwerk een poëtische eindejaarsgedachte. Het ontwerp op kaart wordt uitgevoerd door Tjallien de Witte.

20/12 - schrijft i.o.v. CJG (Centrum Jeugd en Gezin) Breda een tekst als blijk van waardering voor de vrijwilligers. De tekst wordt als bladwijzer aan het kerstpakket gehangen. In een deel van die kerstpakketten zit ook zijn roman "Luna". Het ontwerp van de bladwijzer is van de hand van Laura Zandbergen.