2020

01/01 - begint het jaar 2020 met het gedicht "Thuis" en plaatst het als maandgedicht voor januari op zijn website.

07/01 - 13/01 - 21/01 - vertelt leerlingen van groep 6 van basisschool De 3-Sprong uit Chaam over het schrijven van gedichten. Als opmaat naar een landelijke gedichtenwedstrijd geeft hij hen tips bij wat ze zelf geschreven hebben.

25/01 - neemt deel aan de Cultuurnacht in Breda. Leest in Magazijn076 een verhaal voor uit zijn bundel in wording "Gevonden voorwerpen". Voor de muzikale achtergrond tekent de band "Blauwgras"

30/01 - het gedicht "Thuis" wordt tijdens de Poëzieweek van 30/01 tot en met 05/02 op kaart aangeboden door de bibliotheek Alphen-Chaam, aan bezoekers van de bieb in Chaam.

26/02 - de gedichten "Kamer met uitzicht" en "Danseres" belanden in de top 1000 van de Grote Gedichtenwedstrijd. Er waren 6458 gedichten ingezonden. Begin maart volgt een jurycommentaar op de gedichten die in de top 1000 staan.

15/03 - jurycommentaar ontvangen bij de gedichten "Kamer met uitzicht" en "Danseres" (inzendingen voor de Grote Gedichtenwedstrijd)

25/03 - schrijft in opdracht van burgemeester Joerie Minses, Alphen-Chaam een bemoedigend gedicht, in tijden van corona, voor de inwoners van de gemeente. Het gedicht wordt met een foto van het beeld "ontmoeting" (Renessplein Alphen) afgedrukt op 26/03 in Ons Weeklblad.

28/03 - vertaalt het gedicht "Laat ons in tijden.." met behulp van Veronica Giannetti, in het Italiaans. Het gedicht wordt door burgmeester Joerie Minses, in het kader van de Cittaslow-gedachte, naar Pier Giorgio in Italië gestuurd. Op deze wijze willen wij solidariteit betonen met het door corona erg getroffen Italiaanse volk.

02/04 - In de digitale uitgave van De Vallei jrg 10 - nr.43 april 2020 verschijnen zeven zeer korte verhalen.

15/04 - in de bundel "Vertalersweelde - Verlaine in de handen van Baardman, Mulder en De Jong", een uitgave van Stichting Spleen Amsterdam is mijn gedicht "La femme tatouée" vrij naar het gedicht "Ils me disent que tu me trompes" van Verlaine, opgenomen.

19/05 - een bundeling van tien sociale verhalen, verteld door Leny Willers en opgeschreven door F.A. Brocatus wordt door MEE, West Brabant uitgegeven en overhandigd aan Leny Willers tgv haar pensioen.

24/05 - uitzending op de radio in het programma Grens Geluiden, Breda van een interview tussen mij en René Oomen nalv het verschijnen van mijn eerste verhalenbundel "Gevonden Voorwerpen".

30/05 - het eerste exemplaar van mijn verhalenbundel "Gevonden Voorwerpen" wordt door de uitgever Ambilicious,Kalmthout / Breda Inanna & Peter vd Berg aan mij overhandigd. Bij de vijftig verhalen zijn twintig tekeningen gemaakt door Laura Zandbergen. De verhalen zijn opgeschreven en de tekeningen zijn gemaakt in Magazijn076 (www.magazijn076.nl).

18/06 - alle vrijwilligers van de bibliotheek Alphen Chaam krijgen van het bestuur een exemplaar van "Gevonden Voorwerpen" aangeboden. De boeken werden bezorgd door Magazijn076.

20/06 - presentatie van "Gevonden Voorwerpen" in boekhandel Van Kemenade & Hollaers Breda. Een zogeheten "corona-proef" presentatie in twee sessies met maximaal dertig aanwezigen.